Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se vor întoarce elevii în bănci?
07.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 13599

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.


 Ieri, Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în mod public cele trei scenarii în care se va începe noul an școlar. Practic, școala nu va începe la fel pentru toate unitățile de învățământ. În funcție de gravitatea situației epidemiologice din fiecare localitate în parte, se va decide modul în care elevii vor participa la cursuri. Din fericire, județul Olt face parte din zona verde, cu un grad de risc minor, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt, sunt de părere că majoritatea școlilor își vor putea deschide din nou porțile pentru elevi.
Responsabilitatea a fost transferată la nivelul fiecărei unități de învățământ, astfel că toate aspectele organizatorice sunt acum în seama directorilor. Mulți dintre ei deja și-au făcut planurile pentru a începe școala în sistem normal. La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” părinții și cadrele didactice au fost consultate, iar din toamnă, copii se vor întoarce din nou în băncile școlii.
În această perioadă, în toate școlile de pe raza județului au loc lucrări de reamenajare a sălilor de clasă, astfel încât, toate cerințele de distanțare impuse de autoritățile centrale să fie respectate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020