Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevi slătineni, admiși la universități de top
09.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4709

Colegiul Național „Ion Minulescu” a devenit în ultimii ani o pepinieră a facultăților de „Top 50” din lumea întreagă. Începând cu anul universitar următor, trei absolvenți de excepție vor fi studenți la universități de prestigiu din Marea Britanie. Tinerii vor să devină adevărați profesioniști în domeniile alese și spun că nu vor exclude varianta de a se întoarce în țară, după finalizarea studiilor.


Trei absolvenți ai Colegiului Național „Ion Minulescu” urmează să studieze la universități de Top 50 mondial. Vlad, Mihai și Alina au fost deja acceptați la universități de prestigiu, precum UCL, Warwick sau Cambridge, iar din toamnă vor începe o nouă etapă a vieții, studiind ingineria, astro-fizica și informatica.
Motivul pentru care au ales să studieze în afara granițelor țării este acela că sistemul de învățământ din Marea Britanie îmbină mult mai bine noțiunile teoretice cu cele practice, iar după finalizarea studiilor, își pot găsi un loc de muncă bun, mult mai repede. Încă nu s-au gândit dacă se vor întoarce vreodată în țară pentru a lucra, însă nici nu exclud această posibilitate. Momentan, tinerii vor doar să se bucure de această nouă etapă a vieții, urmând ca, în viitor, să ia o decizie în acest sens.
Colegiul Național „Ion Minulescu” a devenit în ultimii ani o adevărată pepinieră pentru facultățile de top din lume. În fiecare an, cel puțin 5 absolvenți de aici decid să urmeze cursurile universitare în țări precum Marea Britanie, Franța, Germania sau Olanda.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020