Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emoții la sesiune specială de BAC
08.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 130

Astăzi a avut loc ultima probă a sesiunii speciale de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și a specializării. Tinerii spun că toată această perioadă a fost extrem de dificilă și și-ar fi dorit să dea probele în același timp cu colegii lor, însă au venit cu determinare și încredere la examen. Din cei 4 absolvenți care au fost înscriși în această sesiune, doar 3 au fost prezenți, cel absent fiind în continuare caz confirmat de coronavirus.


Absolvenții de clasa a XII - a care au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 sau au fost în izolare au avut săptămâna aceasta șansa de a susține examenul de Bacalaureat, într-o sesiune specială. Astăzi a avut loc ultima probă, iar în județul Olt, au fost înscriși 4 elevi, dintre care 3 au fost prezenți. Faptul că nu au putut susține probele alături de colegii lor, în sesiune normală de BAC, a avut un impact uriaș asupra stării emoționale a acestora.
Chiar dacă probele s-au desfășurat în condiții speciale, tinerii absolvenți nu s-au lăsat descurajați. Elevii spun că nu au fost avantajați în vreun fel anume și că subiectele au avut același grad de dificultate.
Singurul absent al sesiunii speciale de Bacalaureat a fost un absolvent al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” din Balș. Acesta a efectuat ultimul test vineri, iar rezultatul a fost, din nou, pozitiv. Chiar dacă decizia Curții Constituționale îi dădea posibilitatea de a susține examenul, tânărul a dat dovadă de responsabilitate și altruism și a decis să nu se prezinte, pentru a-i feri pe ceilalți de riscul îmbolnăvirii cu virusul chinezesc. Tânărul va putea susține examenul de BAC în sesiunea de toamnă, respectiv 18 – 21 august.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020