Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Emoții la sesiune specială de BAC
07.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 260

Astăzi a avut loc ultima probă a sesiunii speciale de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și a specializării. Tinerii spun că toată această perioadă a fost extrem de dificilă și și-ar fi dorit să dea probele în același timp cu colegii lor, însă au venit cu determinare și încredere la examen. Din cei 4 absolvenți care au fost înscriși în această sesiune, doar 3 au fost prezenți, cel absent fiind în continuare caz confirmat de coronavirus.


Absolvenții de clasa a XII - a care au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 sau au fost în izolare au avut săptămâna aceasta șansa de a susține examenul de Bacalaureat, într-o sesiune specială. Astăzi a avut loc ultima probă, iar în județul Olt, au fost înscriși 4 elevi, dintre care 3 au fost prezenți. Faptul că nu au putut susține probele alături de colegii lor, în sesiune normală de BAC, a avut un impact uriaș asupra stării emoționale a acestora.
Chiar dacă probele s-au desfășurat în condiții speciale, tinerii absolvenți nu s-au lăsat descurajați. Elevii spun că nu au fost avantajați în vreun fel anume și că subiectele au avut același grad de dificultate.
Singurul absent al sesiunii speciale de Bacalaureat a fost un absolvent al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” din Balș. Acesta a efectuat ultimul test vineri, iar rezultatul a fost, din nou, pozitiv. Chiar dacă decizia Curții Constituționale îi dădea posibilitatea de a susține examenul, tânărul a dat dovadă de responsabilitate și altruism și a decis să nu se prezinte, pentru a-i feri pe ceilalți de riscul îmbolnăvirii cu virusul chinezesc. Tânărul va putea susține examenul de BAC în sesiunea de toamnă, respectiv 18 – 21 august.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE