Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Povestea din spatele unui copil de 10
03.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 3716

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.


Județul Olt se poate mândri cu elevi de excepție, care prin multă muncă, reușesc să obțină performanțe greu de atins. Este și cazul Mariei Coconu, o tânără absolventă a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Caracal. Pentru ea, nota 10 a devenit o obișnuință, fiind una din puținele eleve din țară care au reușit să își încheie parcursul școlar cu 10 pe linie.
Mama ei este cadru didactic, iar tatăl este preot. Încă de la vârste fragede, aceștia au ajutat-o să descopere frumusețea științelor exacte, lucru care i-a adus numai beneficii. A fost olimpică la matematică, la astronomie și chiar și la religie, de fiecare dată întorcându-se cu premii notabile.
Visul tinerei este acela de a performa în domeniul IT. Datorită rezultatelor ei, Maria este deja admisă la Universitatea Politehnică din București, la automatică și calculatoare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020