Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prima zi de grădiniță, în pandemie
30.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 535

Astăzi, oficial, grădinițele din municipiul Slatina și-au redeschis porțile pentru prichindei. Condițiile de funcționare sunt stricte: copiii vor trece zilnic printr-un triaj epidemiologic, iar activitățile, atât în aer liber, cât și în clasă, se vor desfășura respectând normele de distanțare. Părinții trebuie să fie foarte atenți cu cei mici în această perioadă și trebuie să respecte cu strictețe programul stabilit de unitatea preșcolară.


Astăzi a fost prima zi în care copiii au putut să se întoarcă la grădiniță. Activitatea cu cei mici se desfășoară în condiții stricte, de maximă siguranță: la intrare se va verifica temperatura în fiecare dimineață, copiii vor fi preluați de personalul desemnat, vor fi schimbați, spălați pe mâini și duși în sala de clasă. Majoritatea activităților se vor desfășura afară, dar și acolo, prichindeii vor fi nevoiți să păstreze distanța unul față de celălalt.
Din nefericire, prima zi de grădiniță nu a fost lipsită de incidente. Unii părinți nu au respectat programul stabilit de către unitatea preșcolară și au adus copilul mai târziu decât ora programată, iar alții au venit cu avize epidemiologice expirate. Directorul Grădiniței cu Program Prelungit „Ion Creangă” din Slatina le recomandă părinților ca în această perioadă delicată să respecte orele de sosire și plecare și să verifice constant starea de sănătate a copilului.
Numărul maxim al grupelor de copii nu este unul standard, ci este determinat de suprafața sălii de clasă. Astfel, potrivit noilor recomandări, unui copil trebuie să îi revină un spațiu de activitate de 4,5 metri pătrați.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE