Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevii romi, așteptați să se înscrie la liceu
26.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 219

Absolvenții de gimnaziu de etnie rromă pot opta pentru înscrierea la liceu sau la școala profesională pe locurile speciale. În județul Olt sunt aproximativ 160 de astfel de locuri disponibile, însă numărul de cereri depuse în acest sens este aproape la jumătate. Repartizarea computerizată a acestora se va desfășura în perioada 4 – 5 iulie.


Admiterea elevilor de etnie rromă la liceu și la școala profesională se face după un calendar diferit, iar cei care doresc să fie siguri că la repartizare primesc un loc la unitatea de învățământ dorit pot alege să se înscrie pe locurile speciale. În perioada 30 iunie – 3 iulie se vor completa opțiunile în fișele de înscriere, atât de către elevi, cât și de către părinții acestora. După aceea, urmează o sesiune de repartiție computerizată pentru ocuparea locurilor la liceu, iar pentru școlile profesionale, distribuția se va face într-o ședință publică organizată de Inspectoratul Școlar Județean Olt.
Potrivit datelor oferite de ISJ Olt, pentru anul 2020/2021 sunt disponibile aproximativ 160 de locuri speciale. Realitatea arată faptul că interesul pentru înscrierea la liceu sau la școala profesională nu este foarte mare. Până în acest moment, numărul celor care au depus o cerere în acest sens este aproape la jumătate.
Perioada de repartizare a elevilor de etnie rromă pe locurile speciale puse la dispoziție de fiecare unitate de învățământ din județ este 4 – 5 iulie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE