Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Din nou în băncile școlilor
02.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 385

Astăzi a fost prima zi în care elevii claselor a VIII – a și a XII au mers din nou la școală, după mai bine de două luni de vacanță forțată. Tinerii au așteptat cu nerăbdare să se vadă cu colegii de clasă și cu profesorii, deoarece mediul online a fost destul de rigid și rece. Copiii vor veni la școală pentru a se pregăti pentru examenele finale până pe data de 12 iunie.


Este oficial prima zi în care școlile s-au redeschis, după o pauză de mai bine de 2 luni. Elevii de clasa a VIII – a au venit astăzi cu zâmbetul pe buze și nerăbdători să se întoarcă la ore și să socializeze din nou cu colegii. Chiar dacă noile condiții de intrare în școală sunt stricte, copiii se bucură să vadă că unitatea de învățământ se gândește la sănătatea lor.
Și elevii claselor a XII – a au fost entuziasmați de faptul că au revenit în bănci. Mulți dintre ei spun că nu au înțeles foarte multe din orele online, deoarece sistemul de videoconferință punea anumite bariere, iar comunicarea s-a dovedit a fi mai puțin eficientă decât cea de la clasă.
Potrivit metodologiei transmise de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 2 - 12 iunie elevii vor sta la școală 2 ore pe zi, pentru copiii de clasa a VIII – a, respectiv 3 ore, pentru cei de clasa a XII – a. Prezența la cursuri nu este una obligatorie, însă profesorii îi încurajează pe tineri să participe activ la aceste ore, astfel încât să fie pe deplin pregătiți pentru examenele finale din vară.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020