Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Admitere fără probe la liceele vocaționale
28.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 232

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ieri că probele pentru admiterea la liceele vocaționale și de sport vor fi anulate. Directorii celor două unități de învățământ de profil din Slatina au anunțat noile criterii speciale de admitere pentru toți cei care vor să urmeze cursuri în domeniu. Perioada de înscriere pentru clasa a IX – a începe pe 2 iunie.


Elevii care vor să se înscrie în clasa a IX – a la una din specializările vocaționale sau sportive nu vor mai susține probele de admitere specifice. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat faptul că accederea elevilor de clasa a VIII – a către ciclul liceal pentru aceste filiere se va face doar pe bază de dosar. La Liceul cu Program Sportiv din Slatina, sunt puse la dispoziție 84 de locuri pentru specializări precum atletism, fotbal, judo, tenis de masă sau handbal fete. Totuși, criteriile stabilite de unitatea de învățământ din acest an sunt cu totul diferite.
Și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” pune la dispoziția elevilor 3 clase cu profil vocațional. Pe lângă cele două specializări obișnuite ale unității de învățământ, arte plastice și învățător-educator, începând cu anul școlar 2020/2021 tinerii vor putea opta pentru o clasă de educator-puericultor. Criteriile de admitere diferă și aici față de anii precedenți. Pentru profilul artistic, copiii trebuie să își pregătească pe un CD sau DVD un portofoliu propriu cu 10 lucrări cu diferite tematici.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020