Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cursuri de formare pentru profesori
26.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 133

În această perioadă de pandemie, actul educațional a trebuit să se desfășoare după cu totul alte reguli. Mediul online a fost o adevărată provocare pentru majoritatea cadrelor didactice din județul Olt. Peste 600 de dascăli s-au înscris la cursurile de formare online organizate de Casa Corpului Didactic, astfel încât să poată să țină pasul cu noile cerințe educaționale ale elevilor.


Pandemia de coronavirus a închis școlile încă din luna martie, iar actul educațional s-a schimbat în mod radical. Profesorii au fost nevoiți să își mute activitatea în mediul online, iar acest lucru a reprezentat o reală provocare. Pentru a putea fi în pas cu noile cerințe ale învățământului, cadrele didactice s-au înscris masiv la cursurile de formare și perfecționare profesională organizate în această perioadă de Casa Corpului Didactic.
Organizatorii cursurilor de perfecționare spun că problemele dascălilor nu au apărut în modul de adaptare la mediul online, ci la capitolul stare fizică, după 5-6 ore în care au stat doar pe scaun, în fața unui laptop.
În cadrul acestor cursuri de formare, profesorii au învățat cum să utilizeze diferite platforme online și să profite din plin de facilitățile pe care acestea le oferă în desfășurarea actului educațional.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020