Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Robotica, de la pasiune la performanță
22.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 205

Asociația Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din București a lansat un concurs național de robotică pentru toți elevii de gimnaziu și liceu. 10 elevi din județul Olt se numără printre câștigătorii primei etape a concursului și au primit ca premiu un kit gratuit din partea sponsorului. Copiii au reușit să transforme în acest fel pasiunea pentru roboți și programare în performanță.


Concursul național de robotică NEXTLAB.TECH și-a desemnat câștigătorii primei etape, iar 500 de elevi din toată țara au primit câte un kit cu care vor putea crea robotul mult visat. David Luță, elev la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” din Slatina este unul din cei 10 câștigători din județul Olt. Este în clasa a VI – a și mărturisește că pasiunea pentru roboți o are de la vârste fragede.
Profesorii spun că acest concurs a venit ca o mănușă pentru copii. Pe lângă faptul că învață transdisciplinar programare, robotică, fizică și matematică, elevii au participat la sesiuni de pregătire online, alături de cadre didactice universitare ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din București.
Cei 10 copii câștigători din județul Olt sunt elevi ai unor unități de învățământ deja recunoscute pentru performanțele din domeniul roboticii, precum Liceul Teoretic „Ioniță Asan” din Caracal, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” și Liceul Teoretic „Ștefan Diaconescu” Potcoava.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020