Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se schimbă regulile de reluare a cursurilor
21.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1457

În această perioadă, siguranța elevilor la școală reprezintă subiectul principal al sistemului de învățământ. Școlile se pregătesc intens și fac toate eforturile pentru a-i proteja pe elevi. La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, strategia gândită pentru distanțarea în clase e gata să fie implementată. Sălile au fost reamenajate, s-au achiziționat termometre electrice, iar stocurile de materiale dezinfectante au fost aprovizionate.


Unitățile de învățământ din județul Olt se pregătesc intens pentru a-i primi din nou pe elevi în bănci. Sălile de curs sunt reamenajate, recipientele cu substanțe dezinfectante sunt amplasate la îndemână, astfel încât copiii să poată veni să învețe în siguranță. La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” lucrările sunt în grafic, astfel încât, în perioada imediat următoare, toate cerințele impuse de Ministerul Educației să fie îndeplinite.
Subiectul principal al întregului sistem de învățământ, în acest moment, face referire la numărul maxim de copii dintr-o clasă. Până acum, Ministerul Educației a transmis faptul că într-o sală de curs trebuie să fie maxim 10 persoane. Guvernanții au revenit asupra situației, iar această prevedere a fost eliminată. Singura reglementare în acest sens rectifică doar faptul că între elevi trebuie să existe o distanță minimă de 2 m. Directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” spune că unitatea de învățământ pe care o reprezintă îndeplinește și acest criteriu, astfel că, părinții și elevii nu trebuie să aibă vreo grijă în acest sens.
Momentan, elevii continuă pregătirea de acasă, în sistem online. De pe data de 2 iunie, elevii din anii terminali care vor să participe la orele de pregătire, se vor reîntoarce la școală timp de 2 săptămâni.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020