Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Matematica e frumoasă, cu un dascăl dedicat
07.02.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4488

Pentru mulți copii, matematica nu este cea mai prietenoasă materie. Cu toate acestea, profesorul Florin Năsui este unul din dascălii care reușesc să îi introducă pe elevi în lumea cifrelor și a ecuațiilor, prin jocuri și concursuri interactive.


A ajuns la catedră imediat după facultate, forțat, într-un fel, de regimul comunist, iar cu timpul a ajuns să iubească această profesie. Florin Năsui este unul din dascălii olteni care obțin an de an rezultate cu elevii la matematică. Și anul acesta, copiii pregătiți de el s-au numărat printre campionii Slatinei, după ce au bifat performațe la concursurile la care au participat. Modest, dascălul de la Școala Gimnazială Nr. 3 este de părere că între profesor și copil trebuie să existe o simbioză, o legătură strânsă de prietenie.


Orele de matematică sunt interactive, spun copiii. Se întrec în diferite concursuri, pot vorbi deschis și pot face glume pentru a destinde atmosfera. Le este drag de profesorul lor, iar grijile pentru lucrările de control sau pentru examene aproape că nu există.

Profesorul Florin Năsui vrea ca elevii săi să învețe să gândească liber și să îndrăznească să creadă în propriile forte. Performanța, spune el, nu ar fi posibilă fără aceste ingredinete. Acum, echipa de la Școala 3 are în față o nouă provocare: rezultate cât mai bune la simulările pentru Evaluarea Națională.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE