Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Absolvenții de a VIII-a, la primul lor examen
18.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 228

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII-a, la primul lor examen important. Peste 3000 de elevi din județul Olt au susținut astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română.


Absolvenţii clasei a VIII-a au avut de redactat o compunere prin care să argumenteze apartenenţa unui text la genul dramatic, dar și o naraţiune, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activiţăti de lectură.
Subiectele au fost accesibile, au spus majoritatea adolescenților care au susținut examenul la Limba și literatura română.
Emoții mult mai mari decât elevii au avut părinții.
75 de centre de examen au fost organizate la nivelul județului Olt, iar lucrările au fost aduse la Inspectoratul Școlar, de unde vor fi trimise unei comisii de corectare din alt județ. Reprezentanții ISJ Olt spun că proba la limba și literatura română s-a desfășurat fără incidente.
La simularea din primăvară, 70% dintre elevii de a VIII-a au reușit să ia peste 5 la limba și literatura română. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE