Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Limbile străine, probă importantă la BAC
13.06.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 173

Absolvenții de clasa a XII-a au continuat examenul de bacalaureat miercuri și joi cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Candidații evaluați vor primi certificate de competențe pe care va fi menționat nivelul lingvistic la care se află.


Prin trei probe au trecut elevii care au susținut evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională: o probă audio – de înțelegere a unui text, proba orală și o probă scrisă.
Majoritatea absolvenților Colegiului Național Ion Minulescu au ieșit bucuroși de la probele de evaluare a competențelor într-o limbă străină. Liceenii au spus că subiectele au fost accesibile și că se așteaptă să obțină evaluări excelente.
După testare, liceenii au comentat subiectele împreună cu profesorii, așa că știu ce rezultate vor avea la această probă.
Candidații evaluați vor primi certificate de competențe lingvistică pe care va scrie nivelul la care se află, iar aceste nivele vor fi încadrate de la A1 la B2, potrivit Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Rezultatele obținute la limba străină nu influenţează media generală la Bacalaureat, care e calculată doar din notele de la probele scrise. Însă, fără participarea la probele orale, absolvenţii de liceu nu pot promova examenul maturității.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020