Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Prima zi de BAC
03.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 236

Absolvenții de liceu au susținut astăzi, prima probă a bacalaureatului. Peste 2.400 de olteni și-au testat cunoștințele la limba română. Elevii au primit un text la prima vedere, iar profesorii evaluatori au pus întrebări pe baza acestuia. Tinerii susțin că s-au descurcat excelent, iar această materie nu le-a creat mari probleme.


Emoții mari pentru liceenii care au finalizat clasa a XII-a. Începând de astăzi, absolvenții vor susține probele de competențe lingvistice, fără de care nu pot da probele scrise. La aceste prime probe, elevii nu primesc note, ci calificative.
La ieșirea din sala de examen, majoritatea elevilor au spus că s-au descurcat foarte bine, subiectele primite fiind ușoare.
Mâine, 4 iunie, va continua proba orală de competențe lingvistice la limba română, ce va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în zilele 5-6 iunie. În zilele de 7, 10 și 11 iunie absolvenții vor susține proba D, de evaluare a competențelor digitale. După care, pe 12 și 13 iunie, vor susține proba de limbă străină. Probele scrise vor debuta pe 1 iulie, cu cea de la limba și literatura română.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020