Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Violența, prevenită prin creații artistice
03.05.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 121

Sute de elevi participă anul acesta la Concursul Regional „Prezent! Nonviolent!”, organizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul unei festivități care se va desfășura la mijlocul acestei luni.


Absenteismul, părăsirea timpurie a școlii și violența școlară sunt unele dintre cele mai mari provocări întâlnite în procesul de educație și în asistența psihopedagogică. Cei de la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt consideră că un mod de a contribui la prevenirea acestor fenomene este implicarea copiilor în activități de creație artistică și literară. Proiectul „Prezent! Nonviolent!” a atras și anul acesta sute de participanți.
Prin lucrările lor, elevii reușesc să evidențieze într-o manieră plastică efectele comportamentelor violente, ale absenteismului și abandonului școlar.
Premierea celor mai bune creații va avea loc pe 16 mai, în cadrul unei manifestări ce se va desfășura în sala de festivități a Liceului Tehnologic PS Aurelian din Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020