Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Caravana meseriilor, la Colegiul Alexe Marin
03.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 287

Meseria e brățară de aur, le-au transmis astăzi reprezentanții Colegiului Tehnic „Alexe Marin” elevilor de clasa a VIII-a, în cadrul unui eveniment menit să îi orienteze profesional. „Caravana Meseriilor” le-a arătat viitorilor liceeni cât de ușor poate fi programat un robot și cum îi poate ajuta o aplicație să deprindă tainele meseriei de sudor.


 Elevi de la mai multe școli gimnaziale din județ au renunțat, pentru câteva ore, la matematică și limba română, să pășească în lumea tehnologiei. Sala de sport a Colegiului Tehnic „Alexe Marin” a găzduit astăzi „Caravana meseriilor”, eveniment organizat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.
Câțiva tineri cu pregătire în domeniul tehnic le-au explicat elevilor că meseria de sudor, spre exemplu, este una căutată și bine plătită, dar și că programarea unui robot este o treabă simplă, care poate fi învățată într-o școală profesională.
Organizatorii le-au explicat elevilor cât de avantajos este învățământul profesional, mai ales în sistemul dual.
Cadrele didactice de la Colegiul „Ion Mincu” spun că această caravană este binevenită, mulți dintre elevii participanți manifestând interes pentru tehnicile prezentate.
De anul acesta, la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” va funcționa o clasă de învățământ profesional dual și încă două de învățământ profesional obișnuit. Pentru elevii școlarizați în sistemul dual, angajatorul plătește o bursă lunară de 200 de lei, la care se adaugă încă 200 de lei din partea statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024