Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jean Lupu, o viață în slujba muzicii
09.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 914

Ateneul Român a fost, în weekend, gazda unui eveniment de gală care l-a avut ca protagonist pe dirijorul slătinean Jean Lupu. Sala mare de concerte a răsunat sâmbătă de vocile inegalabile ale Corului Symbol, într-un eveniment care a marcat 80 de ani de viaţă şi 60 de ani de activitate ai maestrului Jean Lupu, care îşi are rădăcinile în judeţul Olt.


Pe 7 martie 1940 s-a născut în comuna Brâncoveni, maestrul Jean Lupu şi tot de acest loc îşi leagă destinul de muzician. Unul dintre marile momente ale vieţii sale este înfiinţarea, în septembrie 1990, a Corului Symbol. Această formaţie unicat a rezistat timpului şi a uimit lumea. Şi acum, cu vocile lor angelice, aceste fete au încălzit inimile sutelor de spectatori prezenți în sală.

Anul acesta, pe 7 martie, maestrul Jean Lupu a împlinit 80 de ani, iar aniversarea a fost marcată printr-un evenimentul cu totul special, găzduit de Ateneul Român. Cu zâmbetul mereu pe buze, așa şi-a primit maestrul Jean Lupu oaspeţii în foaierul Ateneului Român. Familia sa, foste eleve şi coriste, prieteni din ţară, scriitori și compozitori au fost alături de profesorul care şi-a dedicat viaţa activităţii cultural-artistice şi religioase. Evenimentul aniversar a debutat cu lansarea cărţii „Borne pe cale”, în care maestrul așterne note personale, sfaturi și sugestii despre educația muzicală.
Copiii vorbesc cu lacrimi de bucurie despre cel care le-a fost tată, profesor și model în viață.

Cetăţean de onoare al Slatinei, dar şi al judeţului Olt, maestrului Jean Lupu i-au fost conferite şi acum, distincții din partea foștilor elevi, dar și din partea Președintelui României, care l-a decorat cu ordinal Meritul Cultural.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Percheziții la Brastavățu, după o încăierare

Este anchetă în cazul unei agresiuni petrecute pe 3 ianuarie, pe terasa unui bar din comuna Brastavățu, unde un bărbat a fost bătut cu bestialitate. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se observă mai multe persoane care participă la bătaie. Unul dintre agresori lovește victima minute în șir cu pumnii, picioarele și o rangă. Bărbatul bătut a ajuns în stare gravă la Spitalul municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
19 Ian 2021