Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Expoziție chinezească la Slatina
14.02.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1235

Muzeul Județean Olt a fost gazda unei expoziții internaționale, iar ceaiul a fost cel care a făcut deliciul evenimentului. Mai multe universități și asociații de profil din China au trimis la Slatina obiecte culturale care spun istoria acestui elixir al vieții. Expoziția este deschisă pentru publicul larg până la sfârșitul lunii martie, iar slătinenii vor putea descoperi poveștile de istorie și legendele ceaiului.


„Ceai, dragoste și lume”. Așa se numește prima expoziție internațională organizată de Muzeul Județean Olt la Slatina. Cărți, cești sau ceainice chinezești au fost trimise de Universitățile din Beijing și Tianjin și de Centrul de Promovarea a Culturii Tradiționale a Ceaiului din China. La evenimentul de ieri s-au spus povești despre războaie purtate în numele ceaiului sau iubiri legate de ceai; pe scurt, povestea unui adevărat „elixir al vieții”.
La eveniment au fost prezenți și elevi și profesori ai Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”, care au făcut o demonstrație a servirii ceaiului. China, Rusia, Mare Britanie și România – acestea au fost țările pe care au ales să le prezinte. Ei spun, că în funcție de specificul cultural al țării, modul de servire a ceaiului este diferit.
Expoziția va putea fi vizitată de slătineni până la sfârșitul lunii martie, iar intrarea este liberă.
 

expozitie chinezeasca slatina povestea ceaiului muzeul judetean
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020