Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
L-au omagiat pe Eminescu
15.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1311

Slatina a fost astăzi cu gândul la poetul național, Mihai Eminescu. La împlinirea a 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, versurile sale au răsunat din vocile a sute de copii. La Biblioteca Județeană, au fost organizate mai multe manifestări cultural-artistice dedicate poetului nepereche.


Ziua de 15 ianuarie are o semnificație specială în istoria românească. Este ziua în care acum 170 de ani se năștea unul dintre geniile literaturii universale, marele Mihai Eminescu. Foaierul central al Bibliotecii Județene a fost gazda unor evenimente omagiale, programul artistic pregătit fiind vast și diversificat.
Slatina a fost sub semnul Luceafărului poeziei, iar versurile sale au răsunat din glasurile gingașe ale copiilor participanți.
Evenimentul a fost presărat cu momente de muzică folk și canto clasic, de recitare de versuri și de premiere a câștigătorilor concursului de creație literară „Floare albastră”, la care au participat copii din clasele primare, elevi de gimnaziu și liceu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020