Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arheologia, o pasiune de nestăvilit
19.09.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 462

Și-a făcut din arheologie o pasiune. Fascinat să studieze modul de viața al unor comunități care au trăit în urmă cu mii de ani, Lucian Glișcă este printre puținii arheologi amatori care își dorește să aducă în fața tinerei generații file de istorie, prin obiecte pe care le descoperă.


Lucian Glișcă, de profesie cadru militar este pasionat de istorie și arheologie încă de mic. El nu s-a mulțumit doar să citească și să studieze lucrări de specialitate, ci a învățat de la reprezentanții „Muzeului Romanațiului” din Caracal cum să desfășoare cercetări arheologice în teren. Pentru a afla cum au trăit, ce lucrau sau cât de creativi erau strămoșii noștri, olteanul și-a cumpărat din banii lui un detector de metale și a obținut o autorizație pentru a-l folosi. În ultimii trei ani, olteanul a descoperit în preajma unor localități din județ piese de vestimentație sau unelte de lucru specifice unor perioade istorice îndepărtate.
În pasiunea sa investește multă muncă, timp, dar și bani. Însă obiectele pe care le găsește compensează pe deplin sacrificiile, spune caracaleanul.
Toate descoperirile lui Lucian Glișcă au fost predate Muzeului din Caracal. Conducerea instituției arată deschidere către colaborarea cu arheologii amatori, care de multe ori ajung în locuri necercetate anterior.
Reprezentanți muzeului vor să implice în continuare în activitățile arheologice pe militarul pasionat de istorie. Vor, de asemenea, să găsească un cadru legal și să încheie un parteneriat cu el.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Lucrările la Varianta Oituz, în linie dreaptă

Strategia Primăriei Slatina privind asfaltarea străzilor are ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere a celor mai aglomerate tronsoane din oraș și descongestionarea traficului greu din aceste zone. Chiar dacă, momentan, circulația se desfășoară în condiții speciale, oamenii se declară mulțumiți de faptul că administrația locală investește în infrastructură și sunt de părere că Slatina se va dezvolta și mai mult în viitorul apropiat.
10 Aug 2020