Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Pictura ca simțire și reprezentare”
20.08.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 99

Nicolae Truță, artistul emblematic al Olteniei, plecat mult prea devreme dintre noi, revine în atenția iubitorilor de artă. Cei care l-au iubit organizează la Cercul Militar Național o expoziție cu lucrări semnate de regretatul maestru, intitulată „Pictura ca simțire și reprezentare”. Vernisajul expoziției a avut loc în această seară, la București.


Anul acesta ar fi împlinit 70 de ani. In memoriam, Muzeul Județean Olt și Asociația Culturală „Nicolae Truță” Dobrețu au organizat în februarie, luna nașterii artistului, două manifestări culturale de excepție. O expoziție de pictură și o lansare de carte la Slatina sunt primele demersuri culturale de mare intensitate emoțională dedicate maestrului. Iar de astăzi, lucrările sale împodobesc Sala Rondă a Cercului Militar Național din București. Iubitorii artei lui Nicolae Truță pot admira celebrele sale peisaje, dar și remarcabilele lucrări ce surprind elemente din natură. Vocația de peisagist vine din copilăria petrecută la Dobrețu, satul său drag în care a trăit cei mai frumoși ani, locul în care i-a fost descoperit talentul, în primii ani de școală.
Vernisajul expoziției „Pictura ca simțire și reprezentare” a fost prezentat de cunoscutul critic de artă Luiza Barcan. Tablourile semnate Nicolae Truță vor fi expuse la București până pe 2 septembrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Lucrările la Varianta Oituz, în linie dreaptă

Strategia Primăriei Slatina privind asfaltarea străzilor are ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere a celor mai aglomerate tronsoane din oraș și descongestionarea traficului greu din aceste zone. Chiar dacă, momentan, circulația se desfășoară în condiții speciale, oamenii se declară mulțumiți de faptul că administrația locală investește în infrastructură și sunt de părere că Slatina se va dezvolta și mai mult în viitorul apropiat.
10 Aug 2020