Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pe podium, la Festivalul Ouălor Încondeiate
17.04.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 112

Un student din Oboga a câștigat premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Tânărul oltean a reușit să impresioneze juriul cu un ou încondeiat cu „Heruvimul“, unul dintre cele zece motive ce se regăsesc în tradiția vestitului meșteșug de pe Valea Oltețului.


În perioada 14-15 aprilie, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Prima zi a fost o zi a șezătorii, aşa cum se făcea pe vremuri. S-a cântat, s-a ţesut, s-a povestit, s-au perpetuat obiceiuri. Oltul a fost reprezentat cu mândrie de meșterul popular de la Călui, Petre Ciobanu.
În cea de-a doua zi s-au desfăşurat trei concursuri de încondeiere a ouălor la care au participat elevi de gimnaziu, liceu și școală profesională, dar și studenți. Pentru liceeni și studenți a existat o temă care a trebuit redată pe oul încondeiat, și anume „Grădina Raiului”. La final, juriul a stabilit ca unul dintre câștigătorii locului întâi să fie Costinel Beșteleu, din Oboga.
Costinel a învățat să încondeieze ouă încă de când era mic copil, de la meșterul Tudor Diaconeasa din Oboga, cel de la care s-a răspândit acest meșteșug pe Valea Oltețului.
Festivalul de la Ciocăneşti s-a încheiat cu premierea participanţilor, urmată de un spectacol folcloric.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019