Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pe podium, la Festivalul Ouălor Încondeiate
17.04.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 194

Un student din Oboga a câștigat premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Tânărul oltean a reușit să impresioneze juriul cu un ou încondeiat cu „Heruvimul“, unul dintre cele zece motive ce se regăsesc în tradiția vestitului meșteșug de pe Valea Oltețului.


În perioada 14-15 aprilie, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Prima zi a fost o zi a șezătorii, aşa cum se făcea pe vremuri. S-a cântat, s-a ţesut, s-a povestit, s-au perpetuat obiceiuri. Oltul a fost reprezentat cu mândrie de meșterul popular de la Călui, Petre Ciobanu.
În cea de-a doua zi s-au desfăşurat trei concursuri de încondeiere a ouălor la care au participat elevi de gimnaziu, liceu și școală profesională, dar și studenți. Pentru liceeni și studenți a existat o temă care a trebuit redată pe oul încondeiat, și anume „Grădina Raiului”. La final, juriul a stabilit ca unul dintre câștigătorii locului întâi să fie Costinel Beșteleu, din Oboga.
Costinel a învățat să încondeieze ouă încă de când era mic copil, de la meșterul Tudor Diaconeasa din Oboga, cel de la care s-a răspândit acest meșteșug pe Valea Oltețului.
Festivalul de la Ciocăneşti s-a încheiat cu premierea participanţilor, urmată de un spectacol folcloric.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE