Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pe podium, la Festivalul Ouălor Încondeiate
17.04.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 104

Un student din Oboga a câștigat premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Tânărul oltean a reușit să impresioneze juriul cu un ou încondeiat cu „Heruvimul“, unul dintre cele zece motive ce se regăsesc în tradiția vestitului meșteșug de pe Valea Oltețului.


În perioada 14-15 aprilie, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Prima zi a fost o zi a șezătorii, aşa cum se făcea pe vremuri. S-a cântat, s-a ţesut, s-a povestit, s-au perpetuat obiceiuri. Oltul a fost reprezentat cu mândrie de meșterul popular de la Călui, Petre Ciobanu.
În cea de-a doua zi s-au desfăşurat trei concursuri de încondeiere a ouălor la care au participat elevi de gimnaziu, liceu și școală profesională, dar și studenți. Pentru liceeni și studenți a existat o temă care a trebuit redată pe oul încondeiat, și anume „Grădina Raiului”. La final, juriul a stabilit ca unul dintre câștigătorii locului întâi să fie Costinel Beșteleu, din Oboga.
Costinel a învățat să încondeieze ouă încă de când era mic copil, de la meșterul Tudor Diaconeasa din Oboga, cel de la care s-a răspândit acest meșteșug pe Valea Oltețului.
Festivalul de la Ciocăneşti s-a încheiat cu premierea participanţilor, urmată de un spectacol folcloric.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019