Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pe podium, la Festivalul Ouălor Încondeiate
17.04.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 220

Un student din Oboga a câștigat premiul I la Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Tânărul oltean a reușit să impresioneze juriul cu un ou încondeiat cu „Heruvimul“, unul dintre cele zece motive ce se regăsesc în tradiția vestitului meșteșug de pe Valea Oltețului.


În perioada 14-15 aprilie, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Prima zi a fost o zi a șezătorii, aşa cum se făcea pe vremuri. S-a cântat, s-a ţesut, s-a povestit, s-au perpetuat obiceiuri. Oltul a fost reprezentat cu mândrie de meșterul popular de la Călui, Petre Ciobanu.
În cea de-a doua zi s-au desfăşurat trei concursuri de încondeiere a ouălor la care au participat elevi de gimnaziu, liceu și școală profesională, dar și studenți. Pentru liceeni și studenți a existat o temă care a trebuit redată pe oul încondeiat, și anume „Grădina Raiului”. La final, juriul a stabilit ca unul dintre câștigătorii locului întâi să fie Costinel Beșteleu, din Oboga.
Costinel a învățat să încondeieze ouă încă de când era mic copil, de la meșterul Tudor Diaconeasa din Oboga, cel de la care s-a răspândit acest meșteșug pe Valea Oltețului.
Festivalul de la Ciocăneşti s-a încheiat cu premierea participanţilor, urmată de un spectacol folcloric.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Percheziții la Brastavățu, după o încăierare

Este anchetă în cazul unei agresiuni petrecute pe 3 ianuarie, pe terasa unui bar din comuna Brastavățu, unde un bărbat a fost bătut cu bestialitate. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se observă mai multe persoane care participă la bătaie. Unul dintre agresori lovește victima minute în șir cu pumnii, picioarele și o rangă. Bărbatul bătut a ajuns în stare gravă la Spitalul municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
19 Ian 2021