Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Promovează tradițiile și obiceiurile românești
11.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 156

Tradițiile și valorile satului românesc, în special ale celui oltenesc sunt promovate de cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic „Petre S Aurelian” din Slatina. Expoziție de lucrări inspirate din mediul rural, colaje, desene, grafică sau fotografii, paradă de costume populare dar și prezentări de filmulețe cu îndeletniciri și obiceiuri din această lume au fost prezentate în cadrul unei noi ediții a simpozionului „Satul românesc, spațiu cultural-artistic”.


Simpozionul județean „Satul românesc, spațiu cultural-artistic” a fost găzduit anul acesta de Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”. A fost un eveniment în care organizatorii și-au propus să valorifice arta tradițională și să readucă în atenția elevilor valorile autentice românești.
La eveniment au participat oameni de cultură importanți ai județului.
Atmosfera a fost însuflețită de tinerii talentați care au interpretat melodii din folclorul românesc.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019