Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Eugen Ionescu, prima sută de ani
29.03.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 98

Biblioteca Județeană Ion Minulescu a găzduit ieri cea de-a X-a ediţie a Simpozionului Naţional „Eugen Ionescu - prima sută de ani”, înscris în Calendarul Activităților Culturale și Metodice al Casei Corpului Didactic Olt. Importanți oameni de cultură olteni au fost prezenți la dezbaterile și proiecțiile de filme documentare și interviuri realizate cu și despre marele dramaturg.


Simpozionul Național „Eugen Ionescu - Prima sută de ani” se înscrie în seria manifestărilor culturale dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită în fiecare an la 27 martie.
Ediția din acest an a avut și un invitat special: Profesorul Universitar Dr. Mihaela Albu, poetă, prozatoare, critic și istoric literar, director fondator al revistei dedicate exilului românesc, „Antilethe”.
Un moment deosebit în cadrul simpozionului, extrem de apreciat de participanți, a fost proiecția filmului documentar „Eugen Ionescu. Ipostaze slătinene”, realizat de medicul Mircea Șerbu și istoricul Aurelia Grosu.
Simpozionul Național organizat la Slatina este un omagiu adus marelui dramaturg al literaturii universale, Eugen Ionescu, a cărui trecere în neființă s-a petrecut pe 28 martie 1994 la Paris.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019