Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arta populară, atracția turistică a Oltului
11.03.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 303

Tradițiile și obiceiurile populare ale Oltului au fost în atenția vizitatorilor celui mai mare Târg de Turism al Olteniei, eveniment desfășurat weekend-ul trecut la Craiova. Muzeul Județean Olt și Centrul Județean de Cultură s-au prezentat la eveniment cu un stand impresionant. La loc de cinste s-au aflat ceramica neolitică și cojoacele de Vădastra, cusăturile și țesăturile de la Cezieni, ceramica de Oboga, lemnul sculptat la Corbu și icoanele pe lemn realizate la Vitomirești.


Meșterii populari ai Oltului, renumiți în întreaga țară, dar și în lume au fost atracția Târgului de Turism al Olteniei.
Ionel Cococi de la Vădastra, Olguța Alexandrina Filip de la Cezieni, Ștefan Trușcă de la Oboga, Alexandru Stan de la Corbu, Radu Vasile de la Vitomirești și Constantin Ionel Lele de la Izvoarele au făcut senzație la cea de-a IV-a ediție a evenimentului. Alături de ei s-a aflat și Dumitru Liceanu, făuritorul vestitelor cojoace de Vădastra, declarat de curând Tezaur Uman Viu. Vizitatorii le-au urmărit cu interes demonstrațiile artistice și au fost impresionați de măiestria pe care o au în realizarea vestitelor meșteșuguri.
Târgul de Turism al Olteniei este cel mai mare eveniment regional de acest gen. Cinci județe participă an de an la acest proiect. Standul Oltului a fost organizat de Consiliul Județean Olt, prin intermediul Muzeului și al Centrului pentru Cultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE