Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arta populară, atracția turistică a Oltului
11.03.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 205

Tradițiile și obiceiurile populare ale Oltului au fost în atenția vizitatorilor celui mai mare Târg de Turism al Olteniei, eveniment desfășurat weekend-ul trecut la Craiova. Muzeul Județean Olt și Centrul Județean de Cultură s-au prezentat la eveniment cu un stand impresionant. La loc de cinste s-au aflat ceramica neolitică și cojoacele de Vădastra, cusăturile și țesăturile de la Cezieni, ceramica de Oboga, lemnul sculptat la Corbu și icoanele pe lemn realizate la Vitomirești.


Meșterii populari ai Oltului, renumiți în întreaga țară, dar și în lume au fost atracția Târgului de Turism al Olteniei.
Ionel Cococi de la Vădastra, Olguța Alexandrina Filip de la Cezieni, Ștefan Trușcă de la Oboga, Alexandru Stan de la Corbu, Radu Vasile de la Vitomirești și Constantin Ionel Lele de la Izvoarele au făcut senzație la cea de-a IV-a ediție a evenimentului. Alături de ei s-a aflat și Dumitru Liceanu, făuritorul vestitelor cojoace de Vădastra, declarat de curând Tezaur Uman Viu. Vizitatorii le-au urmărit cu interes demonstrațiile artistice și au fost impresionați de măiestria pe care o au în realizarea vestitelor meșteșuguri.
Târgul de Turism al Olteniei este cel mai mare eveniment regional de acest gen. Cinci județe participă an de an la acest proiect. Standul Oltului a fost organizat de Consiliul Județean Olt, prin intermediul Muzeului și al Centrului pentru Cultură.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019