Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│ Încă 10 focare de pestă porcină
24.09.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2357

Pesta porcină împânzește județul nostru. Săptămânal, apar noi focare care afectează atât fermele de animale, cât și gospodăriile populației. În acest moment, sunt active 23 de focare. Pentru limitarea răspândirii bolii, reprezentanții instituției vin cu mai multe sfaturi.


 Tot mai multe localități din județul nostru sunt afectate de pesta porcină africană. Recent, au fost identificate alte zece cazuri noi. Cele mai multe sunt în localitățile Cungrea și Verguleasa, fecare cu câte trei focare.
Având în vedere numărul mare de focare confirmate în gospodăriile populației, în continuare, reprezentanții DSVSA Olt vin cu o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii bolii.
De asemenea, oltenii, proprietari de porci care sesizează că animalele au semne de îmbolnăvire să anunțe imediat autoritățile, medicul veterinar sau să sune la numărul de telefon: 0372 753 838. Mai mult decât atât, doar cei care respectă normele legale, pot fi despăgubiți de stat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021