Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tranzacții cu teren agricol, după noua lege
23.02.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 135

Anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu pământ agricol, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Și asta pentru că, Legea vânzării terenurilor, deși a fost adoptată, normele de aplicare au întârziat să apară. Însă din această lună, toate tranzacțiile cu terenuri agricole se supun noilor reguli.


 Deși întârziată, Legea vânzării terenurilor agricole din extravilanul localităților, este, de luna aceasta, complet funcțională. Odată cu această dată, tranzacțiile de vânzare-cumpărare cu pământ se vor efectua respectând Legea 175/2020, o lege care are drept scop oprirea speculei cu pământ românesc.
Întârzierea normelor de aplicare este motivul principal pentru care anul trecut au fost efectuate mai puține tranzacții cu teren agricol.
Potrivit celor de la Direcția Agricolă Olt, anul trecut, cel mai ieftin teren agricol s-a vândut la Corbu, cu 600 lei hectarul, iar cel mai scump, la Găneasa, cu 670 de mii de lei hectarul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Ion Şerban, unul dintre cei mai iubiţi dascăli din Slatina, a plecat dintre noi

Ion Şerban, unul dintre cei mai iubiţi profesori de la Colegiul Naţional Ion Minulescu, a părăsit prea devreme şi atât de surprinzător această lume. Va rămâne în inimile a zeci de generaţii de elevi care au avut şansa de a cunoaşte un om deosebit şi de a fi educaţi de un profesor unic. Inteligenţa, umorul, vasta sa cultură generală şi talentul său original de a preda au deschis minţile şi sufletele a mii de tineri. Rămas bun, om minunat, odihneşte-te în pace şi luminează-ne mai departe, din alt Univers!
22 Ian 2022

Alro Slatina a mai închis o hală

Criza Alro Slatina se adâncește din cauza creșterii prețului la energie electrică și gaze naturale. Încă o hală se închide începând de astăzi. Este vorba despre hala nr. 8, unde muncitorii fabricii au început deja procedurile pentru oprirea cuvelor. E a doua hală care își încetează activitatea la Alro Slatina, luna aceasta. Iar diminuarea capacității de producție a fabricii este abia la început, spun angajații care se pregătesc de un nou protest.
21 Ian 2022