Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Seceta amenință culturile de primăvară
05.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 147

Se pare că recolta la porumb și floarea-soarelui nu va mai fi cea scontată, la începutul verii. Și asta pentru că, o parte din culturile din Olt sunt grav afectate de secetă. Mai mult decât atât, fermierii reclamă lipsa de implicare de care dă dovadă conducerea Ministerului Agriculturii în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină. Dacă nu vor fi ajutați, oamenii amenință cu proteste.


Tot mai mulți fermieri olteni se prezintă la Direcția Agricolă Olt pentru a reclama faptul suprafețele cultivate cu porumb sau floarea-soarelui sunt afectate de secetă. Reprezentanții instituției spun că la nivelul județului sunt probleme cauzate de lipsa de precipitații din ultimele săptămâni. Cea mai gravă situație se înregistrează în partea de sud.

Situația va deveni alarmantă, dacă în perioada imediat următoare nu vor cădea precipitații, spun specialiștii de la Direcția Agricolă.

Nu doar seceta le creează probleme fermierilor ci și criza cauzată de pandemia de coronavirus. Agricultorii se plâng că fermelor lor sunt în prag de faliment și acuză pe responsabilii din Ministerul Agriculturii că nu fac nimic să vină în ajutorul lor. Au organizat recent o întâlnire în care au discutat problemele pe care le întâmpină, dându-le guvernaților un termen de două săptămâni pentru a veni cu soluții. În caz contrar vor trece la manifestări în stradă.

Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri:

„Seceta și incompetența politicienilor de la guvernare distrug agricultura României.
Ministerul agriculturii nu vine cu soluții pentru că „profesioniștii” din fruntea ministerului sunt depășiți de situație - nu sunt capabili sa înțeleagă care le este rolul și ce trebuie sa facă, drept pentru care ar trebui sa plece de unde au venit. După 15 august se va trece la etapa a doua a prostestelor prin blocarea drumurilor naționale ....” a anunțat președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt, Florin Ciobanu.


Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate pentru ca acest domeniu important, care asigură hrana populației, să fie salvat. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020