Oltul este recunoscut în toată țara pentru producțiile bogate și variate de legume. Inginerul Teodor Rizea din Cezieni, se numără printre fermierii care au pariat, în ultimii ani, pe culturile de bunătăți. Suprafața cu legume și căpșuni a crescut an de an, iar acum a ajuns să depășească 55 de hectare, devenind cea mai mare fermă din județ.
Legumele cultivate la ferma olteană, în sistem protejat sau în câmp, sunt ajutate să se dezvolte cu sprijinul îngrășământului organic natural produs de râme, dar și cu ajutorul sistemului de irigații pus la punct de fermier. Cei peste 30 de angajați, proveniți din rândul localnicilor, au grijă ca producția să fie una cât mai mare și de calitate, pentru a putea fi vândută cât mai repede.
La sfârșit de sezon, profitul este unul garantat, spune fermierul. Acesta este și motivul pentru care mulți olteni pariază pe acest sector al agriculturii.
Inspectorii fitosanitari din Olt testează periodic calitatea legumelor produse de fermierii din județ, iar până acum nu au existat probleme.