Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legumicultura, o afacere profitabilă
21.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 132

Legumicultura este una dintre cele mai importante surse de venit pentru agricultorii olteni. De la an la an, se observă o creștere a numărului de fermieri care cultivă legume, atât în aer liber, cât și în spații protejate. Cea mai mare fermă cu zarzavaturi din Olt se întinde pe o suprafață de 55 de hectare.


Oltul este recunoscut în toată țara pentru producțiile bogate și variate de legume. Inginerul Teodor Rizea din Cezieni, se numără printre fermierii care au pariat, în ultimii ani, pe culturile de bunătăți. Suprafața cu legume și căpșuni a crescut an de an, iar acum a ajuns să depășească 55 de hectare, devenind cea mai mare fermă din județ.
Legumele cultivate la ferma olteană, în sistem protejat sau în câmp, sunt ajutate să se dezvolte cu sprijinul îngrășământului organic natural produs de râme, dar și cu ajutorul sistemului de irigații pus la punct de fermier. Cei peste 30 de angajați, proveniți din rândul localnicilor, au grijă ca producția să fie una cât mai mare și de calitate, pentru a putea fi vândută cât mai repede.
La sfârșit de sezon, profitul este unul garantat, spune fermierul. Acesta este și motivul pentru care mulți olteni pariază pe acest sector al agriculturii.
Inspectorii fitosanitari din Olt testează periodic calitatea legumelor produse de fermierii din județ, iar până acum nu au existat probleme.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020