Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Amenajamentele pastorale, obligatorii
02.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 213

Reprezentanții primăriilor care nu au întocmite amenajamente pastorale pentru pajiștile administrate trebuie să realizeze aceste proiecte. Altfel, din 2021, fermierii riscă să rămână fără subvențiile APIA. În Olt, peste 80 % din primării au realizate documentele tehnice care arată condițiile în care trebuie să fie exploatate islazurile comunale.


 Termenul de întocmire a amenajamentelor pastorale a fost din nou prelungit, de această dată până la sfârșitul anului viitor. Deocamdată, fermierii olteni pot obține subvenția pe pășuni fără a deține acest document. Însă, din 2021 situația se schimbă, spune Constantin Rotea, directorul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Olt. Județul nostru stă foarte bine la acest capitol, dar mai sunt și primării care nu s-au pus la punct cu documentația. Aceste schițe trebuie să fie întocmite pentru ca fermierii să primească în continuare subvențiile APIA. Proiectele sunt gratuite, costurile fiind suportate de către Ministerul Agriculturii, supun reprezentanții OSPA Olt.
De anul viitor, APIA va condiționa plata subvențiilor pe pășuni. Astfel, dacă primăriile nu vor avea întocmite amenajamente pastorale pentru pajiștile de pe raza localităților, fermierii care închiriază aceste suprafețe vor fi excluși de la plată.
Anul acesta ,subvenția pentru pășune este de aproximativ 200 de euro. Sunt sume importante de bani pe care fermierii le vor pierde, dacă documentația nu va fi întocmită la timp.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020