Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea anti-secetă, aprobată în Parlament
27.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 401

Este oficial! Legea anti-secetă 2020 a fost aprobată în Parlament. Prin acest proiect, agricultorii își pot recupera din pierderile înregistrate din cauza secetei și totodată își vor putea continua activitățile în acest domeniu extrem de necesar pentru alimentația țării.


Legea pentru despăgubirea fermierilor și amânarea ratelor bancare cu până la 18 luni pentru fermierii români afectați de secetă sau alte fenomene meteorologice nefavorabile a fost aprobată de parlamentari. Legea este inițiată de președintele Comisiei de Agricultură din Parlament, deputatul PSD Alexandru Stănescu, și susținută de deputatul oltean Dan Ciocan, secretarul comisiei. Prin această nouă lege, toți producătorii agricoli care au terenurile afectate mai mult de 30 % din cauza secetei sau a altor fenomene meteo extreme vor primi despăgubiri din partea statului.

„Pierderile financiare înregistrate de producătorii agricoli ca urmare a calamităţilor naturale, pot periclita în multe cazuri, reluarea procesului de producţie şi determină mari dificultăţi în rambursarea creditelor angajate de aceştia. Seceta excesivă, inundaţiile şi temperaturile scăzute produc importante pagube în agricultură. Pentru a veni în sprijinul agriculturii este necesară elaborarea unui act normativ care să prevadă mecanisme economice specifice pentru protejarea producătorilor agricoli confruntaţi cu aceste fenomene. Sectorul agricol din România este puternic afectat de secetă… În conformitate cu datele furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, în perioada ianuarie-aprilie 2020 cantitatea de precipitații s-a redus drastic. Pe aproape 40% din teritoriul României se manifestă seceta pedologică extremă”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Parlament.

Schema de sprijin se aplică pe întreg teritoriul României și tuturor fermierilor, indiferent dacă aceștia au încheiate asigurări pe suprafețe sau nu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE