Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lege nouă, în avantajul apicultorilor
25.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 143

Este oficial! Noua Lege a Apiculturii, care să îi ajute pe deținătorii de stupine să își pună mai bine în valoare mierea a fost votată în Parlament. Odată cu această lege, fermierii își pot personaliza produsele, astfel încât cumpărătorii să fie siguri că au achiziționat miere de calitate.


Mierea românească este de foarte bună calitatea, iar mulți dintre apicultorii străini doresc să obțină profituri mai mari folosindu-se de brandurile noastre. De aceea, deputații au hotărât să aducă îmbunătățiri Legii zootehniei, astfel încât aceasta să vină în sprijinul apicultorilor. Noile prevederi sunt susținute de deputații olteni Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură și de Dan Ciocan, secretarul acestei comisii.
„Legat de această lege, vreau să vă spun că ne-am propus, în primul rând, să protejăm albina autohtonă și în al doilea rând să protejăm apicultorii prin acea concurență neloială între mierea de albine și acele amestecuri de miere...Un lucru important pentru apicultori este că pe tot ce înseamnă miere nu se poate scrie produs românesc decât dacă respectă definiția din Legea 168/2017. Este vorba de legea prin care se instituie 10 octombrie Ziua Națională a Produselor Românești”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură.
Potrivit noii legi, producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine atât pentru mierea de albine pură, dar și pentru amestecurile de miere. Produsele falsificate sau substituite mierii se vor confisca şi se vor distruge pe cheltuiala comerciantului, procesatorului sau a producătorului, după caz. Potrivit datelor statistice, România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa. Aproximativ 80% din producția autohtonă ajunge pe piețele externe.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020