Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Acuzații mincinoase la adresa fermierilor olteni
19.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 317

Declarații mincinoase ale ministrului Agriculturii, Adrian oros, la adresa fermierilor olteni care au accesat programul „Tomata”. Îi acuză pe mulți dintre ei de fapte penale și de sume încasate necuvenit, deși realitatea confirmată de conducerea Direcției Agricole Olt, instituție condusă tot de PNL, este cu totul alta.


Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a fost prezent luni în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat. Pentru a se apăra, Oros a făcut declarații aberante și a ținut să precizeze că în județul Olt există sute de fermieri care au primit pe nedrept subvenția de 3.000 de euro.

Realitatea din teren este însă alta și nu are nicio legătură cu minciunile exprimate public de Ministrul Agriculturii. Au existat câteva erori, în sensul că unii beneficiari au primit subvenția dublată în conturi, însă acestea au fost sesizate în timp util, iar situata a fost remediată, în mare parte, explică, directorul Direcției Agricole Olt, Gabriela Andronie.
În primăvara acestui an, corpul de control al Ministerului Agriculturii a ajuns la Direcția Agricolă Olt pentru a face verificări în cadrul „Tomata 2019”. Există suspiciuni 73 de beneficiari ar fi primit banii pe nedrept. Dosarele sunt încă în cercetare, deci momentan nu putem vorbi de cazuri penale, așa cum a declarat ministrul Oros. Șeful Ministerului Agriculturii este acuzat de parlamentarii semnatari ai moțiunii de cenzură că nu oprește exporturile de cereale, în condițiile în care se preconizează un an secetos și că nu continuă programul de repornire a stațiilor de irigații, nu a plătit subvențiile pentru motorină și a blocat legea prin care agricultorii își puteau amâna creditele.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020