Tot mai mulți fermieri olteni pariază pe culturile de leguminoase. Mazăre, fasole și năut se cultivă la nivelul județului, iar suprafețe înregistrate în ultimii ani au fost în creștere, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt. Datorită solului prielnic pentru dezvoltarea unor astfel de culturi și tehnologiei avansate, fermierii au obținut în ultimii ani, producții foarte bune.
Deși se găsesc în supermarketuri în diferite variante, năutul și lintea sunt legume mai puțin cunoscute de olteni. Majoritatea preferă să consume leguminoasele pe care le știu de ani de zile.
Potrivit datelor Eurostat, România este al șaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană, producția națională fiind în creștere în ultimul an. O creștere spectaculoasă a fost înregistrată în anul 2017, când producția s-a triplat față de anul precedent, depășind 300 mii de tone. În 2018 a scăzut la 191 de mii de tone, iar anul trecut s-a observat din nou o creștere, până la 255 de mii de tone.