Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Usturoiul, subvenționat și anul acesta
12.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 310

„Programul de sprijin pentru cultivatorii de usturoi” va continua și anul acesta. Însă, fermierii care vor accesa acest proiect vor avea noi condiții de îndeplinit, printre care și deținerea obligatorie a unui registru în care vor scrie tratamentele pe care le vor folosi. Valoarea sprijinului este de maximum 3.000 de euro.


Fermierii sunt în continuare, stimulați să producă legume românești. După ce zilele trecute, Ministerul Agriculturii a anunțat că „Programul de minimis pentru tomate în spații protejata” va continua, zilele acestea, fermierii au primit o nouă veste bună. Programul „Usturoiul” va putea fi accesat și anul acesta, dar în alte condiții, care nu îi avantajează pe cultivatori la fel ca cele din programul precedent.
Ajutor de minimis pentru usturoi este de maximum 3.000 de euro, pentru fiecare hectar cultivat. Pentru a intra în posesia banilor de la stat, fermierii sunt obligați să facă dovada comercializării a minimum 3 tone din producția pe hectar. Anul acesta, suma alocată de stat pentru program este de 1,5 milioane de euro.
Fermierii olteni care doresc să primească subvenția pe usturoi sunt obligați să depună cereri la Direcția Agricolă până pe data de 15 mai. Ultima zi în care aceștia își pot valorifica producția este de 27 noiembrie. Anul trecut, în Olt, 27 de fermieri au reușit să obțină ajutorul de minimis pentru usturoi. Aproximativ 26 de hectare cu usturoi au fost subvenționate de stat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE