Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Programul Tomata” continuă și în 2020
03.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 290

Este oficial: „Programul Tomata” va continua și în 2020. Însă, potrivit noului proiect, fermierii care vor solicita acest ajutor vor avea de respectat condiții în plus dacă vor să fie eligibili pentru cei 3.000 de euro. Controale fitosanitare la cultura de roșii și registrul în care vor scrie tratamentele efectuate sunt doar două modificări aduse programului.


Este al patrulea an consecutiv când legumicultorii pot accesa „Programul de minimis pentru cultivatorii de roșii în spații protejate”. Ediția de anul acesta vine însă cu modificări, astfel că agricultorii care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis o pot face doar în prima parte a anului, deoarece sprijinul se acordă doar pentru cultura din primăvară. Pe lângă această noutate, beneficiarii vor trebuie să îndeplinească și alte condiții.
Se dorește ca tomatele produse prin acest program să fie sănătoase, iar fermierii să folosească tratament care să nu afecteze calitatea legumelor. Astfel că, fiecare beneficiar este obligat să dețină un document în care va nota ce soluții va utiliza pentru cultura pe care o deține, iar inspectorii fitosanitari vor efectua controale severe.
Suprafața, cantitatea pe care sunt obligați să o valorifice, dar și subvenția acordată rămân neschimbate. Anul acesta, data limită de comercializare este de 31 mai, spun specialiștii din Agricultură. În Olt, mai mult de 40 % dintre beneficiarii programului de anul trecut au plantat tomatele în solarii, astfel că se vor încadra în termenul impus de Guvern.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE