Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenții fără amenajamente pastorale
30.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 298

Termenul de întocmire a amenajamentelor pastorale a fost din nou prelungit, de această dată până la sfârșitul lui 2020. Astfel, și anul acesta fermierii olteni pot obține subvenția pe pășuni fără a deține acest document. În Olt, peste 70 % dintre primării au întocmite aceste proiecte.


În curând, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt va condiționa plata subvențiilor pe pășuni. Astfel, dacă primăriile nu vor avea întocmite amenajamente pastorale pentru pajiștile de pe raza localităților, fermierii care închiriază aceste suprafețe vor fi excluși de la plată. Ministerul Agriculturii a prelungit din nou termenul, spune Constantin Rotea, director OSPA Olt.
Aceste proiecte sunt gratuite, costurile fiind suportate de către Ministerul Agriculturii. Oltul se numără printre județele fruntașe care au beneficiat de această facilitate oferită de stat.
Amenajamentul pastoral reprezintă o schiță completă referitoare la îngrijirea pajiștilor permanente din fiecare județ, prin intermediul cărora fermierii obțin subvenții. Producătorii agricoli încheie cu primăriile, contracte de închiriere a pajiștilor, în baza cărora pot solicita subvenții, iar la rândul lor trebuie să îngrijească aceste suprafețe.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE