Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legea vânătorii, îmbunătățită
29.01.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 149

Promulgată de președinte luna aceasta, Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic va fi îmbunătățită. În cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților se analizează noi propuneri legislative, care se referă în mare parte la protejarea unor specii de păsări și animale.


Deputații de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan au participat zilele acestea la ședința Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii specifice, în cadrul căreia se dezbat noi propuneri menite să îmbunătățească legea vânătorii.
„Inițiativele legislative care vor fi dezbătute în cadrul comisiei se referă în primul rând la scoaterea ciocârliei din caprei negre din Anexa 1, acolo unde se regăsesc speciile care pot fi vânate și introducerea lor în Anexa 2, pentru a fi interzisă vânarea lor”, a explicat deputatul de Olt Alexandru Stănescu.
Cei doi parlamentari olteni au susținut încă de anul trecut modificarea Legii vânătorii. Principalele aspecte care au fost rediscutate au fost cele legate de despăgubirile acordate fermierilor ale căror culturi sunt afectate de animalele sălbatice.
Legea vine în ajutorul fermierilor din nordul județului Olt care au semnalat că au pierderi foarte mari din cauza mistreților și cerbilor lopătari care le distrug culturile agricole. Printre propunerile prezentate s-a aflat şi cea privind despăgubirea proprietarilor autovehiculelor avariate pe un drum public în urma impactului cu un animal sălbatic. Prevederi noi sunt și în cazul vânării urșilor.
„În forma inițială, care primise deja aprobarea Senatului, ursii se găseau în Anexa 1, fiind permisă vânătoarea lor. Nu am fost de acord cu această propunere și am stabilit că ei vor putea fi vânați, numai dacă populația crește foarte multe. În această situație, se va stabili nivelul de prevenție, mai exact care este numărul urșilor ce pot fi vânați, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru populație”, a mai precizat Alexandru Stănescu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE