Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Roșiile îi aduc profit și iarna
06.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3160

Datorită tinerilor legumicultori, Oltul este în topul județelor care au accesat „Programul de minimis pentru tomate în spații protejate”. Astăzi am ajuns în ferma lui Aurel Catrina, din comuna Dranovățu. Tânărul fermier dispune de o cultură agricolă „ca la carte” și în curând se va prezenta la sediul Direcției Agricole pentru a solicita banii.


Și în Olt se poate face agricultură performantă, exact ca în străinătate. Cu ambiție, perseverență și multă muncă se produc legume de calitate. Un exemplu demn de urmat este tânărul Aurel Catrina, din Dranovățu. Primul solar, cu o suprafață de peste 350 de metri pătrați, l-a construit în urma cu 11 ani. De atunci și până acum, cu banii strânși din mica afacere, și-a mărit considerabil suprafețele de solarii. Deși în primul an a fost sceptic la „Programul tomata”, de anul trecut Aurel s-a numărat printre cei care au accesat aceste subvenții.
S-a documentat și a optat pentru un hibrid bun pentru terenul din Olt, spune olteanul. Un mare avantaj anul acesta, este că vremea a fost favorabilă și nu a fost nevoie să pornească sistemul de încălzire.
În acest moment, legumicultorul se află în plină campanie de recoltare.
În Programul „Tomata 2”, din Olt s-au înscris 872 de legumicultori. Pentru a primi subvenția de 3.000 de euro, ei trebuie să valorifice producția până la data de 20 decembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020