Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asigurări agricole cu bani europeni
19.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 138

Fermierii olteni își pot asigura culturile agricole și animalele cu bani europeni. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a deschis o nouă linie de finanțare, prin care se pot accesa sume importante de bani. Singura condiție care trebuie îndeplinită este ca beneficiarul să aibă încheiat un contract de asigurare cu o firmă specializată.


Pe lângă sprijinul financiar acordat pentru dezvoltarea afacerilor, fermierii pot solicita fonduri europene și pentru asigurarea culturilor agricole și animalelor. De curând, AFIR a deschis, în premieră, o linie de finanțare în cadrul submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și plantelor”. 30 noiembrie 2019 este ultima zi în care doritorii pot accesa această măsură.
Riscurile eligibile în cadrul acestei linii de finanțare sunt atât pentru fenomenele climatice nefavorabile, precum: secetă, arșiță, inundații sau îngheț, cât și pentru achiziționarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor. Valoarea sprijinului nerambursabil se acordă în funcție dimensiunea fermei.
Până la această dată, în Olt, trei fermieri din sudul județului au depus cereri de finanțare pentru asigurarea culturilor agricole. Fondurile europene disponibile pentru acest tip de sprijin acordat fermierilor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020 sunt în valoare de aproximativ 43 de milioane de euro, la nivel național.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE