Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Primii bani pentru tomate
22.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 354

Oltenii înscriși în „Programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spații protejate” se grăbesc să depună dosarele la Direcția pentru Agricultură, pentru a intra în posesia subvenției de 3.000 de euro. Până la această dată, 410 legumicultori sunt declarați eligibili pentru plată, urmând ca în câteva zile să primească banii în cont.


În această perioadă, zeci de agricultori trec pragul Direcției pentru Agricultură Olt. Sunt fermierii care au accesat „Programul tomata”, iar acum depun dosarele cu documentele care atestă vânzarea celor 2.000 de kilograme de roșii.
Deși a fost o vreme capricioasă, cu temperaturi scăzute, iar oamenii au investit mulți bani în încălzire, legumicultorii au tras deja linie și spun că a fost, totuși un sezon bun. Subvenția de la stat o vor investi tot în dezvoltarea afacerilor, spun aceștia.
Termenul de valorificare a producției de tomate a fost prelungit până pe 15 iunie, astfel că și ceilalți legumicultori care nu dețin sisteme de încălzire să aibă șansa să se încadreze în program. Fermierii care nu vor reuși totuși să-și valorifice întreaga cantitate de două tone de legume, au posibilitatea să-și vândă diferența de cantitate de marfă în ciclul doi. La nivelul județului Olt, pentru acest an, 5.250 de agricultori au accesat Programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spații protejate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024