Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Primii bani pentru tomate
23.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 253

Oltenii înscriși în „Programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spații protejate” se grăbesc să depună dosarele la Direcția pentru Agricultură, pentru a intra în posesia subvenției de 3.000 de euro. Până la această dată, 410 legumicultori sunt declarați eligibili pentru plată, urmând ca în câteva zile să primească banii în cont.


În această perioadă, zeci de agricultori trec pragul Direcției pentru Agricultură Olt. Sunt fermierii care au accesat „Programul tomata”, iar acum depun dosarele cu documentele care atestă vânzarea celor 2.000 de kilograme de roșii.
Deși a fost o vreme capricioasă, cu temperaturi scăzute, iar oamenii au investit mulți bani în încălzire, legumicultorii au tras deja linie și spun că a fost, totuși un sezon bun. Subvenția de la stat o vor investi tot în dezvoltarea afacerilor, spun aceștia.
Termenul de valorificare a producției de tomate a fost prelungit până pe 15 iunie, astfel că și ceilalți legumicultori care nu dețin sisteme de încălzire să aibă șansa să se încadreze în program. Fermierii care nu vor reuși totuși să-și valorifice întreaga cantitate de două tone de legume, au posibilitatea să-și vândă diferența de cantitate de marfă în ciclul doi. La nivelul județului Olt, pentru acest an, 5.250 de agricultori au accesat Programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spații protejate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020