Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puține cereri pentru subvențiile agricole
17.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 80

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru terenurile agricole, fără penalizări, pentru anul în curs s-a finalizat. În județul Olt, aproximativ 30.500 de cereri au fost depuse de fermieri, pentru 327.000 de hectare. Față de anul trecut, suprafața pentru care a fost solicitat sprijin financiar este mai mare decât anul trecut.


15 mai a fost ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru campania agricolă 2019. La nivelul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt s-au înregistrat mai puține solicitări, comparativ cu anul trecut. În schimb, suprafața pentru care se solicită subvențiile este mai mare cu 7.000 de hectare. Rezultă deci o tendință de comasare a terenurilor agricole la nivelul județului.
Agricultorii care nu au reușit să depună aceste solicitări, sunt așteptați, până pe 1 iunie, la sediile APIA Olt pentru a se înregistra, însă, potrivit legii, vor fi penalizați.
În perioada 1 iunie-1 iulie, toate cererile primite vor intra în control administrativ, după care va urma selecția eșantionului de control. Acesta se va face atât prin teledetecție, cât și pe teren. Nu este exclus ca fermierii care au mai fost supuși controlului să se regăsească pe noile liste de verificări. Plata avansului pentru anul de cerere 2019 se va efectua începând cu 16 octombrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020