Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pariază pe cultura de usturoi
16.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 117

Majorarea subvenției pentru culturile de usturoi i-a determinat pe mulți legumicultori olteni să acceseze acest program. Din Olt s-au înscris 27 de persoane, care dețin o suprafață de aproximativ 20 de hectare cu această cultură. Cei mai mulți beneficiari sunt din Vișina, Băbiciu, Vădăstrița și Izbiceni.


15 mai a fost ultima zi în care oltenii s-au putut înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi”. Deși startul a fost destul de greoi, mulți fermieri fiind nemulțumiți de subvenția propusă inițial, de 1.000 de euro, acum, la sfârșitul perioadei de înscriere, numărul beneficiarilor a crescut semnificativ.
Triplarea subvenției pentru usturoi i-a determinat pe mulți olteni să acceseze acest program. 3.000 de euro este ajutorul de minimis acordat pentru fiecare hectar, dacă beneficiarii vor face dovada vânzării a minimum cinci tone din producția obținută. Până la sfârșitul lunii noiembrie, fermierii trebuie să aducă la sediul Direcției Agricole Olt dosarul cu documente justificative.
Reprezentanții Direcției Agricole speră ca, de anul viitor, numărul legumicultorilor care se vor înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi” să crească semnificativ.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020