Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Produc legume pentru supermarketuri
14.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 509

Legumicultorii olteni care fac parte din proiectul pilot al Ministerul Agriculturii în parteneriat cu un cunoscut supermarket din România și Cooperativa Țara Mea au primit, astăzi, răsadurile, pesticidele și insecticidele. Peste câteva luni, oamenii își vor putea valorifica producția în acest lanț de magazine într-un mod organizat și la un preț avantajos.


Programul pilot care își propune să aducă legume românești înt-un lanț important de supermarketuri a intrat în linie dreaptă. Astăzi, cei 27 de olteni din bazinul legumicol Pleșoiu, Strejești, Grădinari, care fac parte din acest program, au primit răsadurile. Mii de fire de tomate, ardei kapia și ardei gogoșar, provenite din semințe 100% românești vor fi plantate în solariile oltenilor. Pentru început legumicultorii au intrat în proiect doar cu parte din fermă.

Pe toată perioada de producție, fermierii din acest program vor fi atent monitorizați de specialiști.
Ionuț Răducu și Constantin Spânu sunt doi dintre fermierii din județ care au mari așteptări de la acest proiect. Ei speră ca de acum înainte să nu mai stea la mâna samsarilor, care le oferă prețuri mici pentru legumele lor.
Proiectul este implementat în șapte județe și sunt implicați 400 de fermieri. Reprezentanții supermarketului au investit 5 milioane de euro pentru ca în magazinele lor să existe marfă românească.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020