Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Termenul pentru „Programul tomata”, prelungit
10.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 265

Veste bună pentru legumicultorii olteni înscriși în „Programul de sprijin pentru tomate în spații protejate”. Reprezentanții Ministerului Agriculturii au decis ca perioada de depunere a documentelor justificative pentru a intra în posesia subvenției să fie prelungită cu încă două săptămâni. Astfel, 15 iunie ar putea fi ultima zi în care fermierii pot să-și vândă legumele pentru a fi eligibili, dacă Guvernul va aproba această hotărâre.


La nivelul județului, sute de olteni care au investit în sisteme de încălzire au ieșit deja pe piața cu recolta de tomate. Sunt însă și fermieri care nu au solariile cu temperatură optimă pentru dezvoltarea plantelor, iar vremea din această perioadă a fost destul de capricioasă. Oficialii din Agricultură vin cu vești bune pentru aceștia. Dacă, inițial, termenul limită pentru valorificarea legumelor era de 31 mai, acesta ar putea fi prelungit.
Odată cu aprobarea acestei hotărâri, numărul fermierilor care vor beneficia de subvenția pe tomate va crește.
La nivelul județului Olt, pentru primul ciclu de vegetație, s-au înscris în „Programul tomata” 5.250 de legumicultori olteni. La câteva zile după ce vor depune actele care fac dovada vinderii celor două tone de tomate, vor intra în posesia celor 3.000 de euro de la Guvern.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020