Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se depun cereri pentru motorina subvenționată
07.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 98

Fermierii olteni care utilizează motorină subvenționată și nu s-au încadrat în termenul inițial impus de stat, pot depune în continuare solicitări. Ei pot cere această subvenție în orice perioadă, chiar și pentru combustibilul folosit în prima parte a anului. Pentru primul trimestru, doar jumătatea din potențialii beneficiari au cerut rambursarea ajutorului.


Și anul acesta, fermierii olteni pot beneficia de subvenția pe motorină. Pot primi acest drept toți agricultorii care au primit acord din parte Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt. La nivelul județului nostru sunt 1.100 de olteni care au depus cereri de finanțare. Pentru primul trimestru agricol, doar jumătatea au solicitat acest drept.
Agricultorii pot solicita în continuare subvenția pentru motorină, spun reprezentanții APIA Olt.
Sumele de bani reprezentând rambursarea ajutorului de la stat pentru primul trimestru al anului vor intra în contul fermierilor până la sfârșitul lunii iulie. APIA decontează o anumită cantitate de motorină pe hectar, în funcție de culturile agricole. Cea mai mare cantitate de combustibil este utilizată pentru suprafețele cultivate cu cereale. Pentru acestea, statul oferă contravaloarea a 78 de litri la hectar.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020