Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se triplează subvenția pentru usturoi
16.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 137

Veste bună pentru cultivatorii de usturoi. Subvenția pentru această cultură crește de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar. Oficialii din agricultură au decis majorarea acestui ajutor de minimis din cauza numărului mic de fermieri înscriși în program, majoritatea legumicultorilor fiind nemulțumiți de ajutorul prea mic acordat pentru această cultură.


Interes scăzut din parte fermierilor care cultivă usturoi și care doresc să primească ajutorul de minimis din partea Guvernului. Mulți s-au plâns că suma primită nu acoperă cheltuielile cu înființarea și întreținerea acestei culturi. Doleanțele oamenilor au ajuns la reprezentanții Ministerului Agriculturii, care au hotărât să modifice legea. Mai exact, vor tripla subvenția, condițiile de acordare rămânând neschimbate.
La nivel național, doar 159 de cultivatori de usturoi s-au înscris în programul implementat anul acesta, iar la nivelul județului nostru, până acum, patru olteni au depus cereri de înscriere la Direcția pentru Agricultură Olt. După vizita făcută de specialiști, s-a constatat că doi dintre cei înregistrați nu îndeplinesc deocamdată condițiile de eligibilitate.
Producătorii agricoli care doresc să se înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi” mai au timp până pe 15 mai să depună cererea la sediul direcției. Pentru a intra în posesia banilor trebuie să facă dovada comercializării producției în perioada 1 iulie-29 noiembrie. Programul de sprijin, cu tot cu modificările propuse, beneficiază și de sprijinul deputaților olteni Alexandru Stănescu și Dan Ciocan. Ei au analizat și au aprobat în cadrul Comisiei pentru Agricultură acest tip de subvenție, care are drept scop creșterea suprafețelor cultivate cu usturoi românesc.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019