Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Roșii oltenești pe masa de Paște
05.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1512

Programul tomata aduce roșii oltenești pe masa de Paște. Fermierii olteni care au intrat în posesia subvențiilor și au investit în încălzirea solariilor vor ieși pe piață cu tomate în cel mult trei săptămâni. Prețul estimat de producători pentru tomatele timpurii va fi de cel puțin 10 lei pe kilogram. Legumele vor fi însă mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele importate.


A fost o iarnă fără prea multă zăpadă, însă temperaturile scăzute le-au cam dat bătăi de cap legumicultorilor olteni. Cei care au optat pentru culturile de tomate în spații protejate și au investit în sisteme de încălzire, în curând vor putea să-și valorifice legumele. Este și cazul tânărului fermier Andrei Vasile, din comuna Giuvărăști. Grădinăritul este singura sursă de venit pentru întreaga sa familie.
40.000 de lei a investit olteanul anul acesta în sistemul care îl ajută să producă din timp roșii. Astfel, poate spera la un profit cât mai mare.
Este pentru al treilea an consecutiv când Andrei accesează Programul Tomata, care l-a ajutat să își dezvolte mica afacere de familie.

La nivelul județului Olt, la Direcția Agricolă s-au înregistrat în această primăvară 5.250 de cereri pentru înscrierea în „Programul de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate”. Cei care vor face dovada comercializării celor 2.000 de kilograme de tomate, în perioada impusă de lege, vor intra în posesia celor 3.000 de euro.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019