Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reguli noi pentru crescătorii de porci
05.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 203

Oltenii sunt nemulțumiți de decizia Ministerului Agriculturii, prin care se reduce la cinci numărul maxim de porci crescuți într-o gospodărie. Fermierii susțin că dețin cereale necesare pentru a hrăni mai multe animale, care ar asigura alimente sănătoase pentru întreaga familie.


Recent, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a hotărât o nouă dimensiune a tipurilor de exploatații de suine. În această prevedere se fac precizări cu privire la numărul de animale pe care o gospodărie îl poate deține, fără a plăti impozite. Astfel, potrivit noii legi sunt stabilite patru tipuri de ferme, cele mai multe fiind cele de subzistență destinate autoconsumului. Fermierii care dețin mai puțin de cinci capete vor fi încadrați aici.
Oltenii, crescători de suine și mari iubitori de carne de porc sunt nemulțumiți de decizia luată de Ministerul Agriculturii. Până acum, ei aveau voie să crească în exploatațiile proprii maximum 20 de capete de suine.
Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, fermele de suine mici, medii și mari care dețin un efectiv cuprins între șase și peste 130 de capete sunt obligate să-și înregistreze animalele la Oficiul Registrului Comerțului și să plătească impozit.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019